Треньорът на "Марибор": "Левски" е по-добър от "Селтик"

"Левски" излиза срещу "Марибор" в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа в четвъртък. Въпреки проблемите на "Герена" треньорът на словенския отбор е респектиран от тима на Люпко Петрович. Преди няколко дни "Марибор" завърши 0:0 в контрола със "Селтик", който ще играе в Шампионската лига, но въпреки това наставникът Дарко Миланич заяви, че "Левски" е по-качествен отбор от шотландците.

"Българският отбор е на друго ниво - каза Миланич. - Без да звучи неуважително към "Селтик", но "Левски" е балкански отбор, който има технически превъзхождащи играчи. Българите играят модерен футбол с много подавания на топката. Това не важи за "Селтик". Шотландците играят като румънския „Астра“ (Гюргево) или македонския "Вардар", с които се срещнахме в контроли. С "Левски" ни чака истинска битка."

В същото време се разбра, че новото попълнение на "сините" Симон Сандберг е отхвърлил оферта на тим от Ередивизи, за да подпише с "Левски".

"Моят агент подписа с голям отбор - похвали се мениджърът на играча Хасан Сетинкая. - Това е най-големият клуб в България, който се бори за титла всяка година. Те имаха сериозен интерес към Симон, въпреки че и елитен холандски клуб го искаше. Спряхме се на "Левски" и съм сигурен, че изборът ни е правилен."

Друг от новите на „Герена“ - офанзивният полузащитник Хеан Деса, отпада от сметките на Петрович за визитата в Словения, след като от лекарския щаб на тима прецениха, че не е напълно възстановен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ