Китайци направиха Пеле шести по заплата в света

Италианският национал Грациано Пеле вече е шестият най-добре платен футболист в света. Това стана факт, след като снажният таран премина от „Саутхямтън“ в „Шандонг“ с договор за две години. 30-годишният футболист ще прибира по 260 000 паунда в Азия, а по този показател пред него са единствено Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Неймар, Златан Ибрахимович и Хълк. С новата си заплата Пеле извади капитана на „Манчестър Юнайтед“ Уейн Руни от топ 10 на престижната класация за най-добре платените футболисти в света.

В „Шандонг“ италианецът ще играе под ръководството на немския специалист Феликс Магат, който има за цел да спаси тима от изпадане. След 16 кръга в шампионата „Шандонг“ има едва 13 точки.
Интересното е, че бившият играч на „Фейенорд“ е предпочел да продължи кариерата си в Китай, въпреки че бе пред трансфер в „Челси“, където работа започна доскорошният му треньор в националния отбор Антонио Конте.

Пеле е поредната звезда от Европа, която прие апетитна оферта от Китай. Преди това същото сториха Джаксън Мартинес, преминал от „Атлетико“ (Мадрид) в „Гуанджоу“ за 35 млн. паунда, Алекс Ташейра от „Шахтьор“ в „Жаингсу“, както и Хълк. Бразилецът бе закупен за колосалните 55 млн. евро от „Шанхай“ преди седмици.
В същото време „Саутхямтън“ набързо вложи заработените 12 млн. паунда от продажбата на офанзивния футболист, за да привлече датския национал Пиер-Емери Хойберг.
20-годишният играч игра през изминалия сезон под наем в „Шалке“, където записа 30 двубоя. Той дебютира още на 17 години за първия тим на „Байерн“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят