Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Лукарски не одобрява прибързаното оповестяване на гражданската номинация за президентските избори

Според председателя на СДС Божидар Лукарски оповестената по-рано днес номинация за кандидатпрезидентска двойка на Гражданския съвет на Реформаторския блок, е “изненада, изцепка и политически гаф”.

Лукарски заяви, че не одобрява подобен ход. Според него не само оповестяването към медиите е било подранило, но и така Иван Иванов, който посочи номинацията, е направил много лоша услуга на Гроздан Караджов и бившия министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, предаде БТВ.

„Днес имахме съвет на блока, всички бяхме на заседанието и не се извади нито едно име. Какво са обсъждали от гражданската квота не знам, но е политически незряло това, което направи Иван Иванов”, заяви Лукарски.

По думите му, погледнато извън гафа, те са добри кандидатури, но тази „самостоятелна изява” може и да ги извади от вътрешната надпревара за номинация, след това, което ще им се случи в медиите.

„Днешните изцепки в стил Иван Иванов не допринасят за общото в блока, той трябва да се извини на Караджов и Трайков, не беше джентълменско това.”

По повод сроковете за решение на блока Лукарски посочи, че до 20 юли трябва да има имена и ще се обсъждат до края на юли. Целта е визия за кандидатурата да има колкото се може по-скоро.

„Аз предложих гражданската квота да изведат кандидатури. Това обаче не значи, че отричаме партийното. Приветстваме и други партии в блока да извадят кандидатури. Ние в СДС сме категорични, че няма да обявим свои кандидати”, обясни председателят на СДС.

По повод днешните разговори на БСП с АБВ и “Движение 21” Лукарски заяви, че вижда процес на глобализация в лявото, на който е нужно да се отговори с мобилизация.

„Говоренето на Нинова и Първанов е антипод на нашето виждане за политиката”, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.