Бойко Борисов: Незабавно затваряне на външните граници на ЕС

Над 200 нарушения за три часа засече нова камера на полицията в Разград

Скандал прекъсна заседанието на парламента

Корнелия Нинова: Да не заменяме с бежанци сънародниците си, които изгонихме в чужбина

Не мога да обещая, че ще кандидатстваме за eврозоната следващата седмица, заяви Томислав Дончев

Премиерът Борисов: Няма желаещи за катаджии, откакто въведохме камери и таблети

Гюнтер Йотингер : Целият ЕС трябва да помогне на страните, приемащи мигранти

Внесоха обвинителен акт срещу петима, участвали в телефонна измама за 76 000 лв.

16 лица с увреждания започват работа в община Свищов Заетостта от 1 юли е по проект „Правото на труд – право за достоен живот“

Улица пропадна в строителен изкоп

Драгомир Стойнев: Има близо 900 осъдени, които са на свобода, институциите са неспособни да ги арестуват

Цецка Цачева: Държавата трябва да е отговорна за охраната на затворниците, работещи на открити обекти

Цветан Цветанов: Когато става въпрос за националната сигурност, в парламента всички говорим на общ език

Кола удари сърне на Шуменското плато

Зам.-министър Николай Проданов за избягалия Борис Иванов: Вероятно се касае за грешна преценка на ръководството на затвора

Лукарски не одобрява прибързаното оповестяване на гражданската номинация за президентските избори

Според председателя на СДС Божидар Лукарски оповестената по-рано днес номинация за кандидатпрезидентска двойка на Гражданския съвет на Реформаторския блок, е “изненада, изцепка и политически гаф”.

Лукарски заяви, че не одобрява подобен ход. Според него не само оповестяването към медиите е било подранило, но и така Иван Иванов, който посочи номинацията, е направил много лоша услуга на Гроздан Караджов и бившия министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, предаде БТВ.

„Днес имахме съвет на блока, всички бяхме на заседанието и не се извади нито едно име. Какво са обсъждали от гражданската квота не знам, но е политически незряло това, което направи Иван Иванов”, заяви Лукарски.

По думите му, погледнато извън гафа, те са добри кандидатури, но тази „самостоятелна изява” може и да ги извади от вътрешната надпревара за номинация, след това, което ще им се случи в медиите.

„Днешните изцепки в стил Иван Иванов не допринасят за общото в блока, той трябва да се извини на Караджов и Трайков, не беше джентълменско това.”

По повод сроковете за решение на блока Лукарски посочи, че до 20 юли трябва да има имена и ще се обсъждат до края на юли. Целта е визия за кандидатурата да има колкото се може по-скоро.

„Аз предложих гражданската квота да изведат кандидатури. Това обаче не значи, че отричаме партийното. Приветстваме и други партии в блока да извадят кандидатури. Ние в СДС сме категорични, че няма да обявим свои кандидати”, обясни председателят на СДС.

По повод днешните разговори на БСП с АБВ и “Движение 21” Лукарски заяви, че вижда процес на глобализация в лявото, на който е нужно да се отговори с мобилизация.

„Говоренето на Нинова и Първанов е антипод на нашето виждане за политиката”, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.