Ембака няма да бъде освободен от ареста

Емил Първанов – Ембака няма да бъде освободен от ареста, тъй като по отношение на него има взета мярка „Задържане под стража” от Районен съд София. Това каза за „Фокус” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Тази мярка е във връзка с внесен обвинителен акт от Районна прокуратура с обвинение за закана за убийство. Освен това Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на Емил Първанов за подбуждане към палеж и на собствено основание Прокуратурата в София постанови задържането до 72 часа на Емил Първанов”, каза Арнаудова. Тя посочи, че Окръжната прокуратура в Благоевград ще положи максимални усилия до 7 дни на Първанов да му бъде повдигнато обвинение и за квалифицирано убийство – убийство по хулигански подбуди.

Емил Първанов, който бе задържан за убийството на 47-годишния строителен работник Николай Чивиев на магистрала „Струма”, бе освободен днес от Софийския апелативен съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.