Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на “Младост” Десислава Иванчева

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов е избран за заместник-президент на НАЛАС

Валери Симеонов ще се срещне с украинския министър на образованието и науката Юлия Гриневич

Горски се обучаваха как да гасят с нови пожарни коли

Четири години затвор за австрийски треньор по ски, обвинен в сексуален тормоз над ученици

ЕС призова Русия, Иран и Турция да изпълнят обещанията си за Сирия

Григор Димитров безмилостен срещу Жил Симон – 6:2, 6:1

Безплатни имунологични прегледи правят в МУ-Пловдив

Опозицията не може да прости поредния успех на правителството по отношение на председателството на Съвета на ЕС, заявиха от ГЕРБ

Върховната административна прокуратура извърши проверка по сигнал за незаконно издаване на разрешителни за изграждане на ВЕЦ

Тръмп почисти пърхота на Макрон в Белия дом

Германия дарява още един милиард евро за Сирия

Продават лични вещи на Мадона против волята й

Мъж почина, след като се удави в река Струма в Перник

Fibank спечели наградата „Продукт на годината“

Ванга спасява България от антихрист

Лъжепророк и антихрист, обещал да възкресява мъртвите, е бил разобличен от баба Ванга. В една от най-емблематичните и драматични срещи в живота й тя води битка с човека скенер – руснака Григорий Грабовой. Успява да го разгроми и да спаси българите.

Това разкриха пред „Зодиак“ малцина от преките свидетели на случката, разиграла се в Рупите в далечната вече 1995 г. Денят е 27 октомври. Часове преди срещата пророчицата споделя пред близките си, че няма търпение този мошеник, който мами хората, да пристигне, за да го изобличи.

По това време човекът скенер е на върха на славата си. Предказва авиокатастрофи и трагедии. Дори Борис Елцин му плаща, за да преглежда с третото си око самолетите, на които предстои да лети.

Грабовой обяви и че лекува рак. Прави масови сеанси с хора и твърди, че сакати прохождат, а слепи проглеждат.

Заради невероятната му реклама и име на велик пророк на века Грабовой е поканен в България. „У нас буквално имаше истерия около пристигането му. Болни и отчаяни ползваха луди връзки, за да стигнат до него и срещу пари да им прави сеанси за оздравяване. Всички очакваха срещата му с пророчицата Ванга“, разказват очевидците на това, което предстояло да се случи.

По думите им на уречената дата – 27 октомври, пред портите на Ванга се струпали стотици болни от рак. Повечето в очакване на чудото, което ще сътвори Грабовой.

Когато руснакът се появява, хората буквално се хвърлят към него като към месия. „Плачеха, пищяха. Някаква масова истерия бе обхванала отчаяните хора, които вярваха в него“, спомнят си хората, присъствали на място.

Той обаче идва за друго – да почерпи от мъдростта и божествената сила на Ванга. Иска от нея да му довери процеса на възкресяване на мъртъвци, безсмъртието и прераждането. От пророчицата искал да чуе дали съдбата му е предопределила той да бъде спасителят на човечеството и дали ще успее да вдига мъртви от гроба.

Тогава ясновидката казва: „Той е слаб, много е слаб“ и решава да го изпробва, като прави демонстративен сеанс пред него. Избират случаен човек от чакащите.

„От стотиците хора тя каза да извикат някой на случаен принцип. Влезе млад мъж от София, чиято дъщеричка имала рак. Ванга познава всичко за детето. За пръв път тя си позволи и да каже, че то няма да оцелее, защото руснакът твърдеше, че ще го изцери“, разказват свидетелите на епичната битка на способности.

Като научава истината, бащата буквално се свлича от мъка и бива изнесен навън. Грабовой продължава и предлага облог от 1000 лева, че ще спаси момиченцето. Ванга се вбесява и го пропъжда завинаги. Заклеймява лъжеца и до днес излекувани от неговите сеанси няма.

Заклеймен от църквата

Руският човек скенер прави смела прогноза и казва, че Ванга ще живее още дълго. Тя умира от рак на следващата година. „Не прозря нейната близка кончина, но тя позна, че той е измамник и нищо не лекува и не възкресява“, казват близките й.

След като обещава да възкреси деца, загинали при атентата в Беслан през 2004 г., Грабовой е арестуван. Признат е официално от съда за мошеник и измамник. Две години излежава в Пермския затвор.

След като е освободен, бива публично заклеймен от Руската православна църква, която обявява всички негови дела за грях пред Бога.

Търсена дори и след смъртта

Двайсет години след смъртта на пророчицата Ванга интересът към нейната дарба и предсказания не стихва. Напоследък чуждестранни и авторитетни медии възкръсват нейни думи, приписват и прогнози.

Английските издания стигнаха дотам, че на първа страница написаха, че пророчицата е предсказала Брекзит, дори и създаването на „Ислямска държава“.

В Петрич онези, които са били близо до нея приживе, се подсмихват на подобни писания и казват, че щом я „разчитат“ по този начин, значи тези държави са имали нужда от предупреждения за бъдещето си.

Не забравят случаи като този с лъжепророка Грабовой, които доказват, че Ванга е могла да вижда кой човек с каква мисия е дошъл на тази земя. И до днес се уповават на нейните завети и предания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.