Утре ще е горещо, с температури до 36 градуса

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно. Утре времето ще е слънчево, след обяд горещо. Временни увеличения на облачността ще има главно в източните и планинските райони. Ще духа слаб вятър предимно от изток. Максималните температури ще са между 31° и 36°. Това съобщиха от НИМХ към БАН пред "Фокус".

Над Черноморието ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури 26°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 1-2, след обяд по южното крайбрежие 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра - около 20°.

В четвъртък ще бъде горещо, с максимални температури достигащи на места до 37°-38°, само в крайните източни райони ще бъдат около 30°. Ще бъде и предимно слънчево, след обяд над планините в Западна България с развитие на купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми. В петък и събота над западната половина от страната ще бъде силно неустойчиво. На много места там ще има краткотрайни, но временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и силен вятър, възможни са и градушки. Дневните температури ще се понижат чувствително. Над източната половина вятърът ще остане от изток-югоизток, ще бъде предимно слънчево и все още горещо.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня бавно ще се понижава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето