Съдят трима сватбари за стрелба с газови пистолети на пъпа на Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за хулиганство срещу трима 27-годишни младежи заради стрелба с газови пистолети на ул. "Отец Паисий", която се намира на пъпа на града под тепетата и е успоредна на Главната улица. Инцидентът се е разиграл на 9 юли (събота) около 16.30 часа, когато тримата бабаити Георги С., Цанко М. и Димитър Я. започнали да пукат във въздуха, изнервени, че шофираното от авера им И.Б. "Ауди А6" попаднало в задръстване на път от църквата "Света Марина", където присъствали на сватбен ритуал, към ресторанта за тържеството.

Сватбарите имали малшанса "геройството" им да бъде заснето от видеокамера, а клипът качен в интернет и излъчен по-късно по родна телевизия. На записа отлично се вижда номера на аудито и неговият собственик бил бързо разкрит от полицията, в чийто арест за 24 часа в неделя били задържани тримата му спътници от Пловдив и Стамболийски, стреляли с газови пистолети. Никой от тримата за

държани не е криминално проявен и осъждан, уточниха от Районна прокуратура-Пловдив. Бързото производство е за престъпление по чл.325, ал.1 от НК, за което тримата могат да получат присъди лишаване от свобода до 2 години или пък да се отърват само с пробация или обществено порицание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право