Пловдивската прокуратура внесе обвинетелен акт срещу рецидивист, захапал полицай

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт 42-годишния рецидивист Николай Б., на 42 г., който ще бъде съден за причиняване на средна телесна повреда на полицай при изпълнение на служебните му задължения и за притежание на наркотици. Николай Б. е осъждан общо 4 пъти и излязъл е от затвора през лятото на 2014 г.

На 2 декември 2015 г. обвиняемият се отправил с лек автомобил "Фолксваген Голф" от Карлово към село Васил Левски, където имал предварително уговорена среща с жена, на която да продаде амфетамини. При влизане в селото колата на Николай Б. била спряна за проверка от патрул на РУ на МВР-Карлово. Полицаите му поискали документите и разпоредили да слезе от колата, в която при извършения оглед открили 2,071 грама амфетамини. Докато се извършвали процесуално-следствени действия Николай Б. се опитал да глътне наркотиците, въпреки че бил с поставени белезници на ръцете.

При намесата на полицейските служители обвиняемият захапал пръста на единия от тях, последвало падане на земята, при което му е причинил телесно увреждане - счупване на кост на дясната ръка. Служителите на МВР иззели от обвиняемия наркотичните вещества. При претърсване в дома на обвиняемия в Карлово били иззети още 0,521 грама амфетамини, електронна везна, полиетиленови опаковки и др. По делото е установено, че и други лица купували наркотици от обвиняемия, който приемал поръчките по телефона. Спрямо Николай Б. е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право