Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 26 април 2018

Лекари спряха влак, за да спасят жена, ухапана от змия

Турция е залята от десетки хиляди афганистански мигранти

Близо 20 задържани фенове преди началото на дербито Левски-ЦСКА

Искаме си островите от Румъния Депутатът от ВМРО Александър Сабанов твърди, че така страната ни ще увеличи и територията си

Изнасяме мебели за Китай Общият експорт за миналата година надхвърля 335 милиона евро

Валери Симеонов: Законът не се спазва, това е двуличие, пуши се навсякъде

Жена почина в болница, защото не успя да доплати сърдечна клапа

Десет инспектори обвинени за подкупи Един от задържаните е съпруг на спец­прокурорка, но не е имало теч на информация

Караянчева: В парламента се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията

Зам.-министър Стефан Балабанов: Законът за футболното хулиганство влиза в парламента до 2 месеца

Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Васил Михайлов: Загубихме 25 години в боричкане и разделяне

“В този глобален свят изчезна Отечеството.” Това заяви в интервю за „Фокус“ големият български актьор Васил Михайлов.

“Изкуството по традиция би трябвало да възпитава. Правителството би трябвало да води политика за възпитаване на младото поколение, но за това би трябвало на първо място за образование и след това за култура да има повече пари”, каза още Михайлов.

„Това е дълг и на майките и бащите ни, на семействата и на училището да възпитават родолюбие. Моята работа е емоционално, патриотично от сцената и от филмите да давам някакъв пример, да запалвам младите и децата да четат и да пеят нашите си песни. Когато нещо стане в изкуството, в театъра или в киното, когато то не разделя нарочно или гневно хората в България, а ги събира, това най-много удовлетворява актьор и човек като мен. Това, което най-много ми тежи през последните 25 години, е тази раздяла на всяка страна в България и българското население. Делим се на какво ли не, а това е най-лошото, което може да се случи за една такава държава като нашата“, коментира Васил Михайлов.

По думите му 25 години са загубени в боричкане и разделяне. „Децата, които сега са на 25, не знаят точно къде се намират, какво е Отечеството им. Те усещат какво е това късче от рая, когато идат някъде, където имат всичко друго, но са анонимни граждани на света. Нямаме водачи на световно ниво. Този свят е вече свят на религиите, което е най-страшното. Нашите деца не вярват в нищо. Питам сега какво ги учи църквата. Надпреварват се сега дали да учат вероучение или не.

Аз съм учил вероучение. Какво от това? И тогава не сме имали добри водачи и добри свещеници“, заяви Михайлов. Според него най-добрите ни режисьори в последните години нямат последователи. „Най-добрите ни режисьори в последните 50 години нямат ученици.

“В момента държава и институциите бълват актьори и професори, а няма театри, в които тези хора да играят, и няма кино“, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.