Мирослав Найденов: Решенията на директора на Агенцията по храните не могат да бъдат взимани еднолично

Шест години от атентата на летище „Сарафово”

Д-р Цветеслава Гълъбова: Парите за психиатрична помощ са срамно малко

Мирослав Хинков: В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището

Ветровито и облачно ще е времето днес

Тръмп объркал изказването си след срещата с Путин

Животновъди излизат на протест пред Министерски съвет

САЩ и Великобритания с опасения от активизиране на руските тайни служби след края на Мондиал 2018

САЩ обмислят нови санкции срещу Русия

Тереза Мей заплашила недоволните в своята партия с избори

Най-добрите български лекоатлети ще се състезават на Балканиадата в Стара Загора

181 години от рождението на Васил Левски

От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Васил Михайлов: Загубихме 25 години в боричкане и разделяне

„В този глобален свят изчезна Отечеството.“ Това заяви в интервю за „Фокус“ големият български актьор Васил Михайлов.

„Изкуството по традиция би трябвало да възпитава. Правителството би трябвало да води политика за възпитаване на младото поколение, но за това би трябвало на първо място за образование и след това за култура да има повече пари“, каза още Михайлов.

„Това е дълг и на майките и бащите ни, на семействата и на училището да възпитават родолюбие. Моята работа е емоционално, патриотично от сцената и от филмите да давам някакъв пример, да запалвам младите и децата да четат и да пеят нашите си песни. Когато нещо стане в изкуството, в театъра или в киното, когато то не разделя нарочно или гневно хората в България, а ги събира, това най-много удовлетворява актьор и човек като мен. Това, което най-много ми тежи през последните 25 години, е тази раздяла на всяка страна в България и българското население. Делим се на какво ли не, а това е най-лошото, което може да се случи за една такава държава като нашата“, коментира Васил Михайлов.

По думите му 25 години са загубени в боричкане и разделяне. „Децата, които сега са на 25, не знаят точно къде се намират, какво е Отечеството им. Те усещат какво е това късче от рая, когато идат някъде, където имат всичко друго, но са анонимни граждани на света. Нямаме водачи на световно ниво. Този свят е вече свят на религиите, което е най-страшното. Нашите деца не вярват в нищо. Питам сега какво ги учи църквата. Надпреварват се сега дали да учат вероучение или не.

Аз съм учил вероучение. Какво от това? И тогава не сме имали добри водачи и добри свещеници“, заяви Михайлов. Според него най-добрите ни режисьори в последните години нямат последователи. „Най-добрите ни режисьори в последните 50 години нямат ученици.

„В момента държава и институциите бълват актьори и професори, а няма театри, в които тези хора да играят, и няма кино“, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.