WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Осъдиха българин, набрал погрешка 2 кила манатарки в Гърция

Районна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда спрямо Бисер З., на 48 г., привлечен като обвиняем по незабавно производство за това, че влязъл през границата на страната, от Република Гърция в Република България, не през определените за това места и без разрешение на надлежните органи – престъпление по чл. 279 ал. 1 пр. I от Наказателния кодекс.

На 4 юли 2016 г. Бисер З. решил и отишъл за гъби. Тръгнал из гората, но тъй като на територията на Република България не открил, решил да отиде и да потърси гъби в съседна Гърция. По неустановен по делото начин, той се озовал в съседната ни държава и набрал около 2 килограма манатарки. По късно през деня, когато приключил с брането, решил да се прибира обратно в Република България, но вместо да премине през предвидените гранично пропускателни пунктове, той решил да пресече държавната граница с Република Гърция директно през „зелена граница“. Бисер З. влязъл на територията на нашата страна, преминавайки през граничната линия в местност в землището на с. Горово, общ. Смолян, където е бил задържан от наряд на Гранична полиция.

Районен съд-Смолян е осъдил Бисер З. на шест месеца „пробация“, която включва задължителни срещи с пробационен служител и задължителна регистрация по настоящ адрес. Той трябва да се явява и подписва два пъти седмично пред пробационен служител. Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Смолян, и е окончателна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.