Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Полското правителство ще свие пенсиите на агенти от комунистическите тайни служби

Полското правителство оповести план за свиване на пенсиите на десетки хиляди агенти на комунистическите тайни служби, водено от „чувство за справедливост”.

Вътрешният министър Мариуш Блашчак, заяви „Желаем общественото чувство за справедливост да спечели. Няма подкрепа сред хората офицерите от репресивната тайна полиция да получават такива суми за това, че са задушавали свободата и независимостта на страната ни”.

Законопроектът предвижда досегашните относително високи пенсии тази група възрастни поляци да бъдат сведени до средната за страната пенсия, която се равнява на около 400 евро.

Полските тайни служби бяха ненавиждани и всяваха страх заради политическото им насилие и бруталност. Тайната полиция отвлече, изтезава и уби свещеника дисидент Йежи Попелушко, който беше ключова фигура в полското антикомунистическо движение „Солидарност”, предаде БГНЕС.

Законопроектът още не е внесен за обсъждане в парламента, но по всяка вероятност ще бъде одобрен, защото управляващата партия „Право и справедливост” има пълно мнозинство. Намаляването на пенсиите на бившите агенти се очаква да налее в хазната над 30 милиона евро за година, съобщава АФП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.