Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Спират влака Варна-Карнобат, 32 села остават без жп връзка

Пътническият влак по линията Варна-Карнобат спира да се движи. За жителите на 32 села по маршрута му той е единствената възможност да стигнат до Варна. След спирането му стотици пътници остават без алтернатива за придвижване.

Повечето хора ползват влака почти 20 години, защото работят във Варна. Разчитат на железопътния превоз, защото междуградски автобуси отдавна няма. Затова се примиряват с редовните закъснения от час-два, които се дължат на липсата на достатъчно локомотиви в БДЖ. Сега обаче има опасност да останат и без тази възможност, съобщава БНТ.

„Закъснението ни струва оставане без работа. А от село в града да работиш е придобивка голяма – за мен специално, защото по селата няма никаква работа“, казва Тодорка Маринова от с. Разделна.

Пътуващите по линията се шегуват, че вече са като роднини заради времето, което прекарват заедно по гари, спирки и вагони. На теория живеещите край жп линията имат и други възможности за транспорт, но билетите за маршрутка са твърде високи за тях.

„Този влак, който идва от Карнобат на Нова Шипка, ще е в 5 часа! Какво ще правим? Идваме тука в 6 часа, къде ще отидеш? Работното ти време е от 8 часа! Това е безобразие! Онез горе, които са – да дойдат те един път да седнат на нашето място да застанат, да видим как ще се приберат те! Цял ден се блъскаш…“, казва Борис Велинов от с. Нова Шипка.

Хората очакват алтернатива, за да могат да изхранват семействата си. От БДЖ заявиха, че пътниците могат да ползват влака за Плевен. Той обаче е бърз, което означава, че билетите са по-скъпи и спира само на гарите в Синдел и Белослав. Друг вариант за момента няма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.