Две КПП-та спират колите по крайбрежната алея във Варна

Достъпът на автомобили от 13 юли до 15 септември е забранен между Рибарския плаж и басейн "Приморски" според издадената заповед на кмета на Варна Иван Портних. Той е разпоредил да има две КПП-та от двете страни на крайбрежната алея "Кап.Георги Георгиев", като пропускателният режим ще се осъществява денонощно от общинска полиция.

Зареждането на заведенията и търговските обекти край морето ще става само от 5 до 8 часа сутринта.Според заповедта на кмета МПС -та ще се допускат, само ако обслужват културни и спортни събития по алеята и след предварително съгласуване между община Варна и концесионера. Разрешен остава денонощният достъп и без всякакви ограничения само за автомобили на МВР, Спешна помощ, пожарна и аварйна безопасност.Няма да бъдат спирани също колите на Института по рибни ресурси, чиято сграда е в Морската градина. Ще бъдат допускани и екипите за отстраняване на аварии и бедствени ситуации, както и служители на общината, които осъществяват контролна дейност.

До поредната забранителна заповед на кмета се стигна, след като в социалните мрежи бяха пуснати снимки на луксозни автомобили, които кръстосват крайбрежната заведения особено вечер и нощем заради заведения и кръчми по нея.Последваха и гневни коментари на варненци, които споделят колко е опасно за пешеходците по време на разходка в едно от най-емблематичните места на града, при това не само през лятото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини