34 футболни фена са задържани около мача “Левски” – ЦСКА

Москва: Сирия е свалила 46 крилати ракети на САЩ и съюзниците им

Земетресение в района на Вранча

Зоран Заев: Признаваме българския дял от Македония

Рускиня стана хит в сайтовете за запознанства

Бургаските депутати се обединиха за запазване на Югоизточния регион

Рапърът Венци Венц отчаяно иска бебе Популярният изпълнител прави кастинг за ново гадже

Президентът Румен Радев: Политици воюват срещу държавата Ако трябва да контролира министрите, както им заръчал премиерът, Борисов трябвало да промени Конституцията

Български шофьор е задържан във Франция заради мигранти в камиона

Иван Нейков: В България има достатъчно работници, но не ги използваме

Премиерът Бойко Борисов: Намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лв. Трети сме в Европа след Естония и Люксембург по нисък борч

Ново зрелищно 2:2 в голямото дерби, но “Левски” е на финал

Макрон в Конгреса на САЩ: Не споделям илюзията на национализма

Иновации в грабежа по гари, болници и телефони Искат от жертвите да звънят лично на “МВР-шеф”

Испания залови 9 тона кокаин

Погребват 410 000 т боклуци край Монтана

Общинската управа в Монтана започна рекултивирането на две от клетките на депото за битови отпадъци край града. Над 400 000 тона боклуци ще бъдат покрити с пръст и ще се превърнат в зелен терен.

Сметището на северозападната област, в което складират отпадъци 12 монтански общини и врачанската община Криводол, бе изградено през 2006 г. по европейски проект. За десет години в депото са депонирани 410 000 тона боклуци. В следващите седмици работници ще покрият планините от смет с едри речни камъни, глина и пръст. А по-късно площта ще бъде затревена.

Рекултивацията ще бъде финансирана с 1,8 млн. лева от вноските на общините за складираните отпадъци. Местните управи депозират в Регионалната екоинспекция в Монтана по 5,50 лева на тон смет. Боклуците на градовете и селата в областта вече ще бъдат изхвърляни в нова трета клетка на депото в Монтана.

Сметището за битови отпадъци трябва да работи до 2020 г., но след изграждането на сепаратор за смет и започналия проект за компостираща инсталация експлоатацията му ще продължи доста над проектния срок, казаха експертите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.