Мapping в мюзикъла "Граф Монте Кристо" стартира оперния фестивал на Царевец

С 3 Д Мapping, динамична музика и хореография, отлични оперни и драматични артисти мюзикълът "Граф Монте Кристо" ще остави без дъх публиката на оперния фестивал "Сцена на вековете" във Велико Търново. Със световното премиерно заглавие на Театрално-музикален продуцентски център Варна на 15 юли на крепостта Царевец в болярския град ще бъде открит Летният фестивал на българските оперни театри.

Мюзикълът на съвременния композитор Ив Деска пресъздава историята на граф Монте Кристо точно по романа на Александър Дюма. Произведението е интересен микс от старинни музикални форми, на които е придадено съвременно звучене. Постановката е издържана в холивудски стил с много ефекти, а пеенето е на базата на класическата опера.

Благодарение на 3D мапинга на Полина Герасимова, замъкът Ив ще оживее в триизмерно изображение. С неспирна действеност, динамика, преминаване от събитие в събитие, предполагащи сами по себе си ластични и танцови решения, картините в спектакъла са определено интригуващи.

Режисьор на постановката е Петко Бонев, диригент Страцимир Павлов. Сценографията и костюмите са дело на Ася Стоименова. В главните роли на Александър Дюма, Едмон Дантес и граф Монте Кристо публиката на Царевец ще се превъплътят Милен Иванов, Борис Луков и Димитър Марков.

Летен сезон на българските оперни театри се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" и е отличен с престижния лейбъл "Европейски фестивали" за 2015-2016 година.

В афиша на културния форум тази година са включени и операта "Набуко" от Джузепе Верди (копродукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавна опера - Бургас) на 23 юли, "Аида" от Джузепе Верни на Държавна опера - Русе на 29 юли, балета "Дон Кихот" от Лудвиг Минкус - спектакъл на Театрално-музикален продуцентски център-Варна на 5 август, операта "Кармен" от Жорж Бизе (копродукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавна опера- Бургас) на 27 август и рок операта по музика на Андрю Лойд Уебър "Исус Христос суперзвезда" на Държавна опера - Пловдив на 2 септемри.

Спектаклите в двореца на българските царе на крепостта Царевец са от 21 часа. След края им, за всички гости и жители на Велико Търново, ще има излъчвания на Аудио-визуален спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини