Осъдиха на 8 години затвор турски гражданин за контрабанда на 42 кг хероин

Турският гражданин Темраз Илбуга бе осъден на 8 години затвор за контрабанда на 42 кг хероин на стойност 3 791 545.20 лева, съобщават от прокуратурата.

Илбуга се e споразумял с Прокуратурата и приел да изтърпи ефективно наказание от 8 г. „лишаване от свобода“, както и да заплати „глоба“ в размер на 100 000/сто хиляди/ лв. Той е подсъдим за това, че на 02.10.2015 г., през Граничен Контролно – Пропускателен пункт „Пристанище Бургас“ – Митнически пункт „Пристанище Бургас - център, от Република Грузия към Република България, управлявайки собствения си влекач м.“Волво“, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната (Република България) високорисково наркотично вещество хероин, с общо нето тегло 42 128, 280 грама (четиридесет и два килограма, сто двадесет и осем грама и двеста и осемдесет милиграма), на обща стойност 3 791 545.20 лева, укрит в десетте ходови джанти на гореупоменатото моторно превозно средство, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл. 242, ал. 4, предложение първо, вр. ал. 2, предложение първо от НК.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.
На Илбуга е наложена и глоба в размер на 100 000 лв. В полза на държавата е отнето и превозното средство, в което е бил открит наркотикът.

Към наложеното наказание от 8г. „лишаване от свобода“, съдът приведе в изпълнение отложеното наказание по предходна присъда за извършено престъпление от Илбуга, в размер от 1г. и 2м. Така осъденият ще изтърпи общо ефективно наказание в размер на 9г. и 2м.

Споразумението е одобрено от Окръжен съд-Бургас на 13.07.2016г.. То е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право