Административните услуги да се предоставят по идентичен начин в цялата страна Това решиха областните управители на форум в Арбанаси

Десетима от задържаните служители на ДАИ-Благоевград обвинени за участие в престъпна група

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на “Младост” Десислава Иванчева

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов е избран за заместник-президент на НАЛАС

Валери Симеонов ще се срещне с украинския министър на образованието и науката Юлия Гриневич

Горски се обучаваха как да гасят с нови пожарни коли

Четири години затвор за австрийски треньор по ски, обвинен в сексуален тормоз над ученици

ЕС призова Русия, Иран и Турция да изпълнят обещанията си за Сирия

Григор Димитров безмилостен срещу Жил Симон – 6:2, 6:1

Безплатни имунологични прегледи правят в МУ-Пловдив

Опозицията не може да прости поредния успех на правителството по отношение на председателството на Съвета на ЕС, заявиха от ГЕРБ

Върховната административна прокуратура извърши проверка по сигнал за незаконно издаване на разрешителни за изграждане на ВЕЦ

Тръмп почисти пърхота на Макрон в Белия дом

Германия дарява още един милиард евро за Сирия

Продават лични вещи на Мадона против волята й

Променят спешно Наредбата за опазването на обществения ред

Наредбата за опазване на обществения ред ще бъде променена. Това се налага заради вандали, които повреждат велосипеди, оставени на съответните стоянки на определените от общината места. Набезите им зачестяват, а цената на един велосипед с цялото му оборудване е 1000 лева.

“Става дума за “Вело Бургас” – системата за общинските велосипеди под наем”, съобщи Андрей Рунчев, директор на общинско предприятие “Транспорт”.

“Това е мярка срещу тези които чупят. Заради тях в Наредбата ще има две нови точки- едната е при увреждане на имуществото, нарушителите да бъдат санкционирани с актове, а втората- същата санкция да се прилага в случаи, когато с велосипедите нарушители напускат границите на Бургас и влизат в друга община. Досега за това нямаше конкретен член”, обясни Андрей Рунчев.

Глобите ще варират от 50 до 500 лева.

Докладната записка с предложението са спешна промяна на Наредбата ще бъде гледана на предстоящата сесия в края на месец юли.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.