Английски студенти подготвят с игри наши деца за училище

Двама студенти от английската неправителствена организация "Оригинални доброволци" помагат с игри на наши деца от дом "Гаврош" във Варна да се подготвят за училище. Андрю и Мей са за две седмици заедно с български студенти в приюта. В дневния център има 24 деца от 4 до 10 години, които не знаят български език, а трябва да придобият социални умения и да се подготвят за училище, обясни председателят на УС на дом "Гаврош" доц. д-р Пенка Стоянова.

Според нея езиковата бариера с доброволците от Острова се преодолява много лесно в игрите, за които те идват перфектно подготвени. В приюта са настанени 9 деца и младежи от 5 до 18 години, голяма част от които са жертви на различни форми на домашно насилие.

"Когато приютът беше открит преди 22 години, осигурявахме подслон и грижи предимно на бездомни деца. Сега оказваме помощ главно на деца от проблемни семейства" посочва доц.д-р Стоянова.В рамките на своя престой в приюта от 3 до 6 месеца децата получават професионална грижа от социални работници, психолози и педагози, на които помагат и четиримата доброволци в момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини