Спортните клубове въвеждат безплатни обучения за деца

Местната власт подпомага над 100 клуба, след броени дни започват уроци по плуване и тенис

Спортните клубове, които ползват общинска база, да въведат безплатни начални обучения за деца. Това поиска от ръководствата им кметът на Бургас Димитър Николов. Още от 25 юли започват уроци по актуалните за летния сезон плуване и тенис. Наесен поетапно ще се включват клубовете в други спортове, които се практикуват на открито или в зала, съобщават от общината в морския град.Всяко безплатно обучение ще трае един месец. Така, ако децата се запалят по даден спорт, поле ще могат да продължат тренировките.

Целта е на подрастващите да бъдат предоставени още по-достъпни възможности за участие в занимания с физически упражнения и спорт, да се подобри здравният им статус, физическата и психическа дееспособност. Друг от търсените ефекти е откриването на млади и перспективни състезатели.

"Община Бургас е на мнение, че социален акцент трябва да има във всички направления на нейната дейност. Затова участието в програмата е поставено като условие към клубовете, които ползват с отстъпка нейните бази", уточняват от кметството.

Спортната инфраструктура в Бургас се подобрява и увеличава постоянно. През последните 8 години в града и съставните селища са изградени над 40 нови игрища с изкуствено покритие, зала "Никола Станчев" и покрит плувен комплекс в "Меден рудник", откритите спортни комплекси "Изгрев" и "Славейков", плувен комплекс "Флора", спортният корпус към ПМГ/Френска гимназия, зала "Бойчо Брънзов" е санирана, климатизирана и с подменена настилка, частично е ремонтирана зала "Младост".

Напредва програмата за ремонт на спортните игрища в училищните дворове. С помощта на правителството се изпълнява строителството на зала "Арена Бургас", предстои изграждане на големи спортни комплекси в "Славейков" и "Меден рудник". Всичко това доведе до рязко увеличение в броя на спортните клубове. Ако през 2007 г. местната власт е подпомагала 30 клуба, сега те са над 100. Всеки от тях си има своята политика, но за Община Бургас най-важен приоритет остава съвместната работа с децата.

* Как и къде да се запишете на плуване и тенис:

- Началното безплатно обучение по плуване е за деца на възраст от 6 до 12 години, като групата се състои от 5 до 12 деца. Обучението ще се провежда на Плувен басейн "Флора" в дните вторник и четвъртък от 09:00 до 10:00 часа и от 16:00 до 17:00 часа.

- Началното обучение по тенис на корт е за деца на възраст от 6 до 12 години, групата се състои от 5 до 12 деца. Обучението ще се провежда на тенис кортовете в парк "Езеро" в дните вторник и четвъртък от 09:00 до 10:00 часа и от 18:00 до 19:00 часа. Продължителността на обучението е един месец.

* Записване - от 18.07.2016 г. до 22.07.2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини