На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Съдят двама мъже, ощетили хазната с над 8 млн. лева

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Щерьо Щерев и Веселин Пириндев за престъпления против паричната система, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемият Щерев е обвинен в това, че през периода от 20.10.2005 г. да 15.01.2008 г. в град София, при условията на продължавано престъпление със 76 (седемдесет и шест) деяния превел суми във валута по банков път извън страната с левова равностойност по курса на деня за всеки превод в общ размер от 7 022 803,17 лв. Той е използвал неистински документи – фактури и писма-сметки, на които е предаден вид, че произхождат от бенефициентите на преводите, както и документи с невярно съдържание.

Обвиняемият Пириндев е осъществил две престъпления против паричната система на България. В периода 28.01.2005 г. до 26.01.2007 г. в град София, в условията на продължавано престъпление с 11 (единадесет) деяния превел суми във валута по банков път извън страната с левова равностойност по курса за деня за всеки превод в общ размер от 1 226 375,85 лв. Той е използвал неистински документи фактури и писма-сметки, на които е придаден вид, че произхождат от бенефициентите на преводите и документи с невярно съдържание.

Второто престъпление, в което е обвинен Пириндев, е за това, че през периода 04.02.2008 г. до 06.02.2008 г. в град София, при условията на продължавано престъпление с 3 (три) деяния, превел суми във валута по банков път извън страната с левова равностойност по курса за деня превод в общ размер от 160 551,20 лв., използвайки неистински документи и документи с невярно съдържание.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.