Валери Симеонов: Не бива да допускаме възраждане на проекта "Белене"

"Има сериозно политическо мнозинство, което няма да допусне възраждането на този пагубен за България проект", каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов във връзка внесеното от „БСП лява България” проекторешение за отмяна на решението на НС, с което се прекратява изграждането на АЕЦ „Белене” и възобновяването на работата по проекта.

„Заявяваме своето категорично несъгласие, както с внесеният законопроект, така въобще с насаждането на идеята, че проекта за изграждането на атомна електроцентрала на площадката в Белене е полезен за България", допълни Симеонов, цитиран от "Фокус".

"В този си вид, в който беше подготвен този проект, наливането на милиарди на площадката в Белене, както и окончателния трагичен резултат, по никакъв начин не са в полза на България”, посочи Симеонов. „Ако някога въобще се стигне до изграждането на атомна електроцентрала на тази площадка, то тя трябва да бъде реализирана от чужд инвеститор, за негова сметка и със всички последствия от продажбата на ел. енергия”, допълни още той. По думите му проектът АЕЦ „Белене” не трябва да бъде възраждан във вида, в който е бил първоначално проектиран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика