Пробация и порицание за учителка, малтретирала деца

Парламентът отхвърли ветото на президента върху текстове от Наказателния кодекс

Пеле посочи Мбапе за свой наследник

Coca-Cola открива финансов офис във Варна

Полицаи арестуваха трима шофьори в една нощ, пробвали да избягат от проверка в София Водачите седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици

Новото арт пространство „Верде“ в София

Бербатов замина на лагер с „Берое“

Каракачанов: Първата ми среща с американците за Ф-16 ще е на 14 февруари

В Латвия продължават: Стоянович е наш

Над 8000 водоплаващи птици преброиха в Северозапада

Работник загина при инцидент на строителен обект в Пловдив

Мним служител на ТЕЛК обра дядо Доверчивецът откарал с кола измамника в дома си

Камион заля с течен шоколад магистрала в Аризона

Прокуратурата се самосезира за харчовете по откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019″

Каруца и коли с незаконно отсечени дърва задържаха стражари Превозните средства са засечени в Търговищко и Разградско

Отнеха „Българска армия“ от ПФК ЦСКА АД

Договорът за безвъзмездно ползване на стадион „Българска армия“ и тренировъчния комплекс в Панчарево на ПФК ЦСКА АД  бе прекратен от Министерството за младежта и спорта. Това стана след мотивирана заповед от министър Красен Кралев, а причината е откритото производство по обявяване на несъстоятелност на дружеството.

Министерството има да получа от ПФК ЦСКА АД вземане на стойност 929 109,14 лв., което е включено в списъка на кредиторите. Сумите са за периода 2012-2015 година и в тях се включват данък върху недвижим имот, такса за битови отпадъци и лихвите по тях. В официалното съобщение от Министерството се казва, че в нито един от оздравителните планове, дадени от екипите на Васил Божков и Гриша Ганчев, не е предвидено изплащане на сумата, което нарушава държавния интерес.

Ден по-рано новият клуб ПФК ЦСКА ЕАД пожела с официално писмо да му бъде предоставена възможността да ползва възмездно двете бази. Подписано е от изпълнителния директор Трифон Попов.

От сега нататък единствената възможност пред Министерството на спорта е в най-кратък срок да насрочи търг. А дължимите почти един милион лева ще бъдат включени като задължително условие от бъдещия ползвател. До провеждане на търга Министерството на спорта ще предостави за спортно-техническия процес базите на новия клуб ПФК ЦСКА ЕАД, който има лиценз за професионалния футбол от БФС.

Със сигурност дружеството ще изяви желание да получи „Българска армия“ и комплекса в Панчарево. Не е ясно дали обявеният в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД ще има право също да участва.

Поне на този етап за ключовата дата 23 юли единствено на „Армията“ може да се играе контролата ЦСКА – „Удинезе“. А няма да бъде допуснат мач на отбора, воден от Адалберт Зафиров, срещу „Рилски спортист“ на същия ден.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.