Отнеха "Българска армия" от ПФК ЦСКА АД

Договорът за безвъзмездно ползване на стадион "Българска армия" и тренировъчния комплекс в Панчарево на ПФК ЦСКА АД  бе прекратен от Министерството за младежта и спорта. Това стана след мотивирана заповед от министър Красен Кралев, а причината е откритото производство по обявяване на несъстоятелност на дружеството.

Министерството има да получа от ПФК ЦСКА АД вземане на стойност 929 109,14 лв., което е включено в списъка на кредиторите. Сумите са за периода 2012-2015 година и в тях се включват данък върху недвижим имот, такса за битови отпадъци и лихвите по тях. В официалното съобщение от Министерството се казва, че в нито един от оздравителните планове, дадени от екипите на Васил Божков и Гриша Ганчев, не е предвидено изплащане на сумата, което нарушава държавния интерес.

Ден по-рано новият клуб ПФК ЦСКА ЕАД пожела с официално писмо да му бъде предоставена възможността да ползва възмездно двете бази. Подписано е от изпълнителния директор Трифон Попов.

От сега нататък единствената възможност пред Министерството на спорта е в най-кратък срок да насрочи търг. А дължимите почти един милион лева ще бъдат включени като задължително условие от бъдещия ползвател. До провеждане на търга Министерството на спорта ще предостави за спортно-техническия процес базите на новия клуб ПФК ЦСКА ЕАД, който има лиценз за професионалния футбол от БФС.

Със сигурност дружеството ще изяви желание да получи "Българска армия" и комплекса в Панчарево. Не е ясно дали обявеният в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД ще има право също да участва.

Поне на този етап за ключовата дата 23 юли единствено на "Армията" може да се играе контролата ЦСКА - "Удинезе". А няма да бъде допуснат мач на отбора, воден от Адалберт Зафиров, срещу „Рилски спортист“ на същия ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ