Депутати стягат тела за плажа

Проучване на „Зодиак“ преди старта на голямата почивка

Депутатите ще срещнат сериозни трудности да постигнат драстични резултати в теглото си преди ваканцията. Това сочат звездите, уточниха звездобройци пред „Зодиак“. Налага се да се задоволят с по 2-3 килца надолу. Ако забравят за месото и заложат на водата обаче могат да получат по-добри резултати.

Леки храни и спорт вталяват народните избраници дни преди да драснат за морето

Депутатите ударно слабеят за морето. Предстоящата им ваканция, която започва през август, е стимул за народните избраници да се подложат на лишения, за да изваят тела, показа проверка на „Зодиак“.

Най-сериозни в усилията си изглеждат добре за лятото са дамите в парламента. Много от тях, макар и достатъчно слаби, продължават да търсят начини да се отърват и от последния грам сланинка. Сред тях са бившата здравна министър Десислава Атанасова, която въпреки стройната си фигура продължава да се бори с килограмите.

По нейните стъпки са и още представителки от партията на Бойко Борисов. Председателят на комисията по външна политика Джема Грозданова и зам.-председателят на здравната комисия Даниела Дариткова-Проданова наблягат на здравословното хранене. За „Зодиак“ дамите уточниха и че се стараят, и да пият повече течности. Основни представители в менюто им дни преди голямата ваканция са плодовете и зеленчуците.

И понеже е ясно, че само диетите не помагат, Грозданова се опитва да прави у дома упражнения. А понякога успява да иде на плуване, така че да поддържа фигурата си. Избягва тежките храни, набляга на салатите, не пие алкохол и разчита на морето, така че да се втали, сподели тя.

Оказа се, че мъжете в парламента не остават по-назад и също следят за килограмите си. Сред тях Цветомир Митов от ГЕРБ. Той набляга на леките храни и на посещенията в басейна, които по всеобщо мнение ваят най-добре мъжките тела.

В БСП залагат на природните методи

„Лятото обикновено ям салатки повече и плодове, и биопроизведеното в градината на мама. Имаме пресни картофи, лозови листа, листа от цвекло и фасулче. Освен това ходя пеша много - поне 10 000 крачки на ден. Радвам се на слънцето и го ползват за естествен заряд. Това ми е подготовка за лятото“, разказа депутатът от БСП Дора Янкова.

На природосъобразните методи разчита и зам.-председателят на земеделската комисия Светла Бъчварова. „Тренировките изобщо не мога да ги приема като начин на живот при мен, но спазвам хранителен режим и пия повече вода, и така някак си се спасявам. Най-вече вода. През лятото пия повече течности защото по принцип не пия много вода, а това води до здравословни проблеми. Наблягам и на зеленчуците“, разказа левият депутат пред „Зодиак“.

Опоненти на режимите

Сред народните представители има и такива, които следват максимата, че заради две седмици през лятото няма да се подлагат на лишения цяла година.

Светлана Найденова от ГЕРБ сподели за „Зодиак“, че не успява да намери достатъчно време за спорт и че никога не е спазвала режими и диети.

С липсата на време се оправда депутатът БСП и зам.-председател на Комисията по вероизповедения Васил Антонов. Пред „Зодиак“ той сподели, че няма време за море и единственото време, в което не работи, е по коледните и новогодишните празници.

Когато успява да открадне момент в останалата част от годината, предпочита да се разхожда със семейството си или с приятели сред природата. Хранителни режими не спазва, но все пак набляга на сезонните плодове и зеленчуци.

В столетницата има и други, които не спортуват и разчитат на природните дадености. Председателят на комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев и Янаки Стоилов също нямали време за спорт и не спазвали специална диета.

Звездите на помощ

Кратка стриктна диета стяга политиците

Родните политици няма да постигнат смайващи резултати с диетата през юли. При намаляваща луна е по-благосклонно за зодиите да спазват кратка стриктна диета, особено ако целта им са два-три килограма. Това съветва народните избраници пред „Зодиак“ астрологът Марги Паскалева.

Тя препоръчва за огнените знаци, а именно Овен, Лъв и Стрелец, да приемат по-лека закуска, а по обяд да хапнат по-обилно. За тях е добре и да приемат повече белтъчини.

Въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей пък могат да наблегнат на закуската, но е силно препоръчително да вечерят с лека храна. Техният организъм се справя по-бързо с месото и мазнините.

Земните зодии Телец, Дева и Козирог трябва да се хранят равномерно по три пъти на ден, но не в прекомерни количества. Марги Паскалева препоръчва да се хранят с чаша вода на масата и да не се притесняват от солта.

Ракът, Скорпионът и Рибите най-много да се съобразяват с лунните цикли, защото като океаните с приливите и отливите те се влияят най-много. При растяща Луна трябва да хапват обилно най-вече на обяд, а когато е намаляваща, могат да си позволят и обилно хапване привечер. Техният организъм има нужда от повече витамини и въглехидрати.

Екстрасенсите съветват: По литър вода на ден

Водата трябва да се консумира поне по един литър на ден, независимо от това дали спазваме хранителен и тренировъчен режим. Тя е най-благоприятният метод за прочистване на организма. Тази препоръка на депутатите даде екстрасенсът Борислав Котев пред „Зодиак“.

По думите му ежедневната консумация на месо не е за хора, които искат да водят здравословен начин на живот. „Напълно достатъчно е веднъж в седмицата да се храним с месо. Всеки ден да се правят разходки и да се тича поне по 30 минути, за да се чувстваме добре и да бъдем щастливи“, допълни феноменът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл