Ангел Кодинов ще гребе на олимпиадата и на 200 м едноместно кану

Пловдивчанинът Ангел Кодинов ще гребе и на 200 метра едноместно кану на олимпийската регата в Рио де Жанейро, за която спечели квота за 1000 метра по време на квалификациите в Дуисбург (Германия) през месец май.

"Регламентът на Игрите позволява да участвам и в спринта на 200 метра благодарение на квотата за 1000 м, така че ще се възползвам от тази възможност", съобщи най-младият олимпиец в българската делегация за Рио. Притесненията на треньора му Владимир Генов са, че решителните серии на 200 и 1000 м са в един и същи ден и дори в рамките на 2 часа, но Ангел твърдо е решил да се пусне и на двете дистанции.

"Целта ми е да се наредя сред първите 8 лодки на 1000 метра, но ако силите не ми стигнат за финал "А", искам на всяка цена да спечеля финал "Б", категоричен е 18-годишният ни суперталант.

Именно на Ангел Кодинов се възлагат най-големи надежди за достойно представяне на европейското първенство по кану-каяк за юноши и девойки до 23 г., в което за България ще гребат 27 състезатели в 22 лодки. Кануистът на СККК "Чипилски" (Пд) се е прицелил в титла на 1000 м и медали на 200 и 500 м и то още в дебюта си при батковците до 23 години, с които ще мери сили и след 2 седмици на шампионата на планетата в Минск (Беларус).

Единствените притеснения на организаторите на "Евро 2016" в Пловдив са свързани с прогнозите за проливни дъждове през уикенда. Домакините се опасяват да не протече прясно ремонтирания таван в залата за акредитации, която се намира точно под хангар №8, чийто покрив пострада при пожар преди 10-ина дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт