Левицата иска демилитаризация на Черно море

Столетницата внася законопроект

Черно море да бъде демилитаризирана зона, настояват в законопроект депутатите от БСП. Очаква се днес той да бъде внесен в деловодството на Народното събрание. От левицата ще призоват с декларация и парламентите на държавите, които имат излаз на Черно море да направят същото.

Проектът на социалистите е предизвикателство към колегите им от ГЕРБ. Червени признаха, че ще е изключително любопитно как мнозинството ще гласува. Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона. “Имам идея Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона - без военни и без подводници”, това заяви премиерът в Стара Загора на 9 юли (по това време във Варшава течеше срещата на НАТО). “Черно море е зона, където се очаква да се добива газ и ще има голям стокообмен. Какво ще ни донесат ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни?”, попита Борисов. Той бе категоричен, че “хубав бой няма”.

“Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма - винаги е лошо. Затова много по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма - по-добре лош мир”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика