Румънци идват да крадат в Русе

Зачестяват кражбите от апартаменти в Русе, дело на гастрольори от съседна Румъния. В повечето случаи от домовете задигат злато и пари. За година полицията в Русе е успяла да задържи 3 различни групи от Букурещ и Гюргево. Всички те са професионалисти, осъждани за предишни кражби, предава БНТ.

“Работният ден” на гастрольорите от Румъния започва в осем сутринта, когато пресичат Дунав мост. Насочват се към крайните квартали на Русе, с лекота обезвреждат аларми, охранителни камери и кучета пазачи. Успяват да проникнат в домовете за 10 секунди и до обяд оставят зад себе си между пет и осем обрани жилища.

Гл.инсп. Николай Кожухаров – началник сектор “Противодействие на криминална престъпност” към ОД МВР – Русе коментира:

“Характерно при тях е хаотичното извършване на престъпления, т.е влизат в даден жилищен вход- 2,3 апартамента, преместват се в друг блок – пак по два, три апартамента във вход и гледат до обяд да напуснат Република България, като основно се крадат пари и злато”.

Входната врата остава най-слабото място на апартаментите, макар че някои от крадците като акробати се спускат и през балкона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.