Новозеландски продавач не позволи на крадец да го ограби

Собственик на магазин в Нова Зеландия стана известен като най-хладнокръвният продавач, предават световните агенции. Саид Ахмед, имигрант от Египет, е непобедим, когато е решил да обслужи свой клиент. Нищо не може да застане на пътя му - дори въоръжен крадец.

Ахмед става жертва на опит за обир, но решава напълно да игнорира престъпника и така успява да осуети кражбата.

Той е толкова отдаден на работата си, че продължава да обслужва клиента си, дори и в присъствието на крадец. в 11 часа сутринта на 28 май обирджия влиза в магазина за кебап на Саид в град Крайстчърч в Нова Зеландия.

"Остани хладнокръвен", си мисли в този момент той, и решава спокойно да довърши започнатото и едва тогава се отправя към задната стая, за да се обади на полицията. Стъписан обирджията се обръща и си тръгва с оръжие в ръка.

Собственикът на магазина коментира:

"Само семейството ми беше в главата, нищо друго. Затова му обърнах гръб. Казах си, ако иска да ме застреля може и да не стане сериозно."

В социалните мрежи се появиха изказвания, че поведението на Саид е пример за клиентско обслужване под напрежение.

Самият той разказва: "Крадецът не очакваше такава реакция. Не съм герой, просто контролирах реакцията си".

Въпросният крадец все още е на свобода. Полицията в Крайстчърч публикува видеото от наблюдателната камера във фейсбук с надеждата обирджията да бъде идентифициран и заловен.Клипът има над 260 хиляди харесвания и е споделян над хиляда пъти.

Саид имигрира от Египет преди 20 години. Женен е и има две деца, притежава магазина от 15 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл