НФСБ и ВМРО с обща кандидатура за президент

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви пред БНТ, че са се споразумели с ВМРО, че ще имат общ кандидат да президент. Според думите му, има принципно решение за кандидат-президентска двойка и работят по този въпрос.

Валери Симеонов каза още: "От самото начало преди изборите ние сме декларирали, че сме готови в името на приемането на добри и полезни за България решения да преговаряме с абсолютно всяка партия, освен с ДПС и ДОСТ. Ние сме готови да преговаряме с абсолютно всички български партии и това сме го казали още преди година и половина преди изборите. Ние се стремим да обединим колкото се може повече политически партии от парламентарно представените сили, така че да постигнем определени и полезни решения и мисля, че успяваме да го докажем, че търсенето на диалог е правилния подход за водене на политика".

"Казали сме и на ГЕРБ, и на реформаторите и в определени моменти гласуваме и с БСП, когато смятаме, че техните предложения са по-полезни и по-добри, но като цяло имаме сериозното основание и последователно поведение да подкрепяме едно управление, което е коренно различно от тоталитарния начин на управление на предишното правителство на ГЕРБ. И аз мисля, че всички го виждат това нещо", допълни ръководителят на НФСБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика