Разглеждат мярката на Тодор Славов, обвинен за убийството на гарда на Митьо Очите

Специализираният съд в София ще гледа мярката за неотклонение на 31-годишния Тодор Славов, който е обвинен за убийството на Александър Алексиев - гард на Митьо Очите, предаде БНТ. Той е обвинен и за участие в организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов - Божо Кравата, наемател на дискотеката в Слънчев бряг, където се случи инцидентът.

Тодор Славов е с мярка за неотклонение задържане под стража, наложена от Окръжния съд в Бургас и потвърдена от Апелативния съд. Той обжалва.

След повдигането на новото обвинение - за участие в организирана група, случаят мина към спецсъда, затова искането му за по-лека мярка е отнесено към тази институция.

Според извършените досега процесуално следствени действия, два от куршумите, открити в тялото на 46-годишния Александър, са изстреляни от законно притежаваното оръжие на Тодор "Щаер". Тодор Славов е с чисто съдебно минало, останал е на място след стрелбата, доброволно е предал оръжието си, съдействал е на полицията, има постоянен адрес, споделя адвокатът му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право