Служител на интернет доставчик пострада на съоръжение на ЧЕЗ в Перник

Служител на интернет доставчик пострада, докато е извършвал дейности по мрежа ниско напрежение, собственост на ЧЕЗ в град Перник. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ, предаде "Фокус". Инцидентът е станал на 13 юли около 15.00 ч. на ул. „Граово“ № 29. Мъжът е работил по мрежата, където са били монтирани кабели на интернет доставчика. ЧЕЗ не са били предварително уведомени и съоръжението не е било обезопасено.

Докато извършвал дейности по мрежата на кабелния оператор, мъжът попаднал под напрежение. На мястото първи пристигнали служители на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Те незабавно потърсили съдействието на ЧЕЗ и в 15.27 ч. електрозахранването в целия район е било спряно. Мъжът незабавно е откаран в болница. Полицията е уведомена за случая.

„Този трагичен инцидент можеше да бъде предотвратен, ако ЧЕЗ беше уведомена предварително и бяхме взели мерки, за да може служителят на интернет доставчика да извърши спокойно своите служебни задължения. Важно е когато някой работи по наше съоръжение, да бъдем уведомени, за да обезопасим мрежата и да бъдат избегнати подобни опасни последици“, казва Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

ЧЕЗ Разпределение призовава всички фирми, които имат поставени съоръжения по стопанисваната от ЧЕЗ мрежа ниско напрежение, да спазват процедурите за съгласуване на дейностите си. По този начин могат да се предотвратяват аварии и злополуки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини