Трафикант на бежанци се разкая, сам се предаде в полицията

Шофьор на автомобил, пълен с бежанци, се предаде в полицията в Лом и призна за нелегалната си дейност. Разкаялият се трафикант е бил част от канал за прехвърляне на мигранти към западната ни граница.

Край София са заловени още двама участници в престъпната група, които превозвали с коли още дузина чужденци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник към 23.30 ч. лек автомобил „Шевролет калос” спрял пред сградата на Райнното управление на полицията в Лом, водачът Марин И./50 г./ от село Комощица слязъл от колата и съобщил на дежурните пазители на реда, че превозва нелегално бежанци.

Униформените свалили от автомобила петима млади мъже. Момче на 16 се представило за афганистанец, а С. С. на 18 години - за жител на Пакистан. Двамата показали карти от Държавната агенция за бежанците, според които имали статут на кандидат бежанци. Другите трима – А. М. /21 г./ , Ф. М. /31 г./ и М. К. /22 г./ били без документи и съобщили, че са от Иран. Петимата мигранти са били задържани и разпитани пред районен съдия. Те ще бъдат изпратени в центъра в Бусманци.

При разпитите на чужденците и шофьора станало ясно, че групата е тръгнала от София заедно с още два автомобила, пълни с бежанци. Другите две коли обаче са били спрени и задържани от полиция край Костинброд. Успелият да се измъкне от полицейската проверка Марин И. разбрал, че няма да получи парите за курса си заради ареста на останалите и решил да се предаде заедно с чужденците.

Срещу Марин И. е образувано досъдебно производство за нелегален трафик на чужденци, за което го грозят до пет години затвор и глоба от 3 до 10 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини