Радан Кънев: Бойко Борисов и целият ГЕРБ се страхуват от независим, граждански кандидат за президент

Лидерът на ДСБ обяви, че ще има предсрочни избори и ако ГЕРБ спечелят президентските избори. Радан Кънев направи това изказване по повод коментара на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако партията му загуби на президентския вот, правителството ще подаде оставка.

Бойко Борисов и целият ГЕРБ се страхуват от независим, граждански кандидат за президент и по тази причина очевидно е готов и сам да се хвърли, за да предизвика и други политически лидери.

Борисов призова лидерите на другите партии и конкретно Радан Кънев като лидер на ДСБ да се кандидатират на президентските избори през септември.

Според Кънев българските граждани искат независим, силен кандидат, който да бъде коректив на правителството и на “напълно изхабения ни партиен модел”. Така че силният вариант е граждански кандидат, смята лидерът на ДСБ.

Нямаме отношение към властта, ние сме опозиционна партия и дали премиерът ще прави промени в кабинета си е изцяло негов проблем, каза още Кънев. Той назова министрите на финансите Владислав Горанов и на културата Вежди Рашидов, като министри, които “създават непрекъснати проблеми”, предаде БТВ.

Сега има някаква нова редакция на данък “Уикенд” и непрекъснато се създава смут в бизнеса, смята Кънев. Мога да спомена още неколцина, но не искам да бетонирам лоши министри, по логиката на премиера, уточни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.