Двама мъже задържани след стрелба в центъра на Благоевград

Задържани са двама мъже от Благоевград, след като рано тази сутрин в централната градска част бяха чути изстрели, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Благоевград.

Няма пострадали. Сигналът за стрелба във въздуха в района на ул. „Крушево“ е получен в полицията около 5.30 часа. Служителите на реда установили адреса, откъдето е стреляно, вероятно с газов пистолет. Скоро след това са задържани двама мъже – на 26 и на 27 години.

Оказало се, че стрелците купонясвали на домашно ергенско парти. След като се почерпили солидно с алкохол, развеселените годежари започнали да чупят чаши и бутилки. След това младоженецът и негов приятел решили напълно да събудят квартала и открили стрелба във въздуха с газов пистолет, съобщава “Дарик”.

Уплашените жители на района веднага се обадили на телефон 112 и съобщили, че в района се гърми.

Изпратените на място униформени служители бързо установили жилищната кооперация, от което се е стреляло. Оказало се обаче, че междувременно годежарите са се били изнесли от домашното партии и в апартамента, станал арена на стрелба и алкохолно опиянение, не е имало никой.

Полицаите продължили издирването и бързо установили двамата стрелци в друг апартамент. Първоначално виновниците се заключили в жилището и отказали да отворят на униформените служители. След това се предали, но малко преди да им бъдат щракнати белезниците, направили опит да избягат.

Не се е стигнало до гонка, защото униформените служители си свършили работата и арестували двамата млади мъже. Единият от стрелците се оказал младоженецът, а другият – негов приятел.

Огледът на кооперацията, откъдето стреляли, установил, че под терасата има изстреляни над 30 гилзи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.