Задържаха под стража Борислав Йорданов, обвинен в убийство на мъж в Бургас

Борислав Йорданов, обвинен в в убийство на мъж, беше задържан под стража по искане на Окръжна прокуратура-Бургас, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Йорданов е привлечен като обвиняем за това, че на 10.07.2016г., около 23 ч. в гр. Бургас, в апартамент на ул. „Сан Стефано“, умишлено причинил смъртта на Пламен Панайотов, нанасяйки му удари с юмруци и чиния в областта на главата.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 г. до 20 г. Според прокурора налице са достатъчно доказателства, за да бъде направено обосновано предположение, че Йорданов е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Йорданов може да се укрие или на извърши ново престъпление, като обоснова тезата си с тежкото наказание, предвидено в закона за този род престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и определи мярка „задържане под стража“ спрямо Борислав Йорданов. Определението на Окръжен съд –Бургас подлежи на обжалване пред апелативния съд в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право