Петър Русев, обвинен в опит за умишлено убийсво, остава в ареста

Апелативен съд - Бургас не одобри искането за налагане на по-лека мярка спрямо Петър Русев, обвинен за опит за умишлено убийство в Китен, съобщиха от прокуратурата.

По-рано днес служебният защитник на обвиняемия- адвокатът Камен Кънев заяви, че се касае за средна телесна повреда и определи случая като обикновено спречкване, но са и нанесени няколко удара с нож. Адвокатът Камен Кънев посочи, че случаят има изключителен обществен отзвук.

Родителите на обвиняемия не са присъствали на делото. Те са разведени и живеят на различни адреси в чужбина.

Прокурор Иванка Козарева съобщи, че безспорно се касае за тежко умишлено престъпление. По думите й в нощта на инцидента Петър Русев е нанесъл няколко удара с нож на пострадалия, като един от тях е в жизненоважни органи - гръдната кухина. Според държавното обвинение деянието е недовършен опит за убийство.

Прокурорът обясни, че свидетелските показания оправдават думите на обвинения: „Врезе се в ножа”. Така, че няма как пострадалият да се е самонаранил в областта на шията и гърдите, а прободната рана в гръдната кухина не може да е станала чрез самопритискане на пострадалия към ножа. По думите на Козарева, няма данни за агресивно поведение от страна на пострадалия.

Според събраните доказателства, Петър Русев и пострадалият се познат от дълго, а конкретното спречкване е било за пари. Свидетелите са категорични, че пръв е нанесъл удари Петър Русев. Според свидетелите, след първите удари Русев е седнал върху пострадалия и е нанесъл още удари с нож. Според прокурор Иванка Козарева при деянието, извършено от Петър Русев, е можело да пострадат и други лица. Свидетелите описват обвиняемия като агресивна и конфликтна личност.

Прокурорът посочи, че обвиняемият не пребивава на постоянния адрес, посочен от него - град Девин, нито на какъвто и да е друг адрес. През лятото пребивава по Южното Черноморие, а през зимата при приятели в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право