Словенски бармани подкрепиха „Левски“

Словенци от Марибор подкрепиха „Левски“ преди снощния мач между двата тима във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Близо 2000 българи щурмуваха 94-хилядния град, който бе домакин на сблъсъка. Марибор посиня преди двубоя, а бармани по местните кръчми и ресторанти пяха с пълно гърло „Само Левски“. Дали заради натрупването на по-голям оборот или заради страх от шамари зад врата, работещите в заведения из словенския град развяваха знамена, разпъваха шалове и пееха песни с многобройната „синя“ агитка. Барът на едно от заведенията дори бе облепен с инициалите на „Левски“. Част от персонала пък си залепи стикери с лика на Георги Аспарухов на гърдите, други бяха с левскарски лепенки по гърбовете. Така и заведения, и родните фенове бяха доволни и проблеми нямаше. Поне до редакционното приключване на броя.

Фенове на италианския „Лацио“ също подкрепиха „Левски“ при завръщането на отбора в европейските клубни турнири. Привърженици на римските орли пропътуваха 800 км, за да подкрепят играчите на Люпко Петрович. Не е тайна, че запалянковците на „Левски“ поддържат близки отношения с тях.

„Още при жребия решихме, че идваме за мача с „Марибор“ - признаха феновете от Италия. - Форца „Лацио“и само „Левски“!“

В мача със словенците „Левски“ излезе в резервния си „жълт“ екип, с който тимът няма победа от 2009 г. Тогава „сините“ победиха „Лацио“ с 1:0 насред „Олимпико“ в Рим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ