Близо 20 задържани фенове преди началото на дербито Левски-ЦСКА

Искаме си островите от Румъния Депутатът от ВМРО Александър Сабанов твърди, че така страната ни ще увеличи и територията си

Изнасяме мебели за Китай Общият експорт за миналата година надхвърля 335 милиона евро

Валери Симеонов: Законът не се спазва, това е двуличие, пуши се навсякъде

Жена почина в болница, защото не успя да доплати сърдечна клапа

Десет инспектори обвинени за подкупи Един от задържаните е съпруг на спец­прокурорка, но не е имало теч на информация

Караянчева: В парламента се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията

Зам.-министър Стефан Балабанов: Законът за футболното хулиганство влиза в парламента до 2 месеца

Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

Американски психолози откроиха четири вида пияници

БСП настоява КЕВР да провери сделката с ЧЕЗ

Прокуратурата предлага лимит на СИМ картите заради телефонните измами

Да се въведе лимит на броя на предплатените карти за мобилни телефони, които може да притежава едно лице. Това предлага прокуратурата заради значителния ръст на телефонните измами между 2011 и 2015 г. Вчера стана ясно, че през пролетта в Добрич бил разкрит участник в схема на мошеници, който притежавал 80 000 карти на негово име, с които се вършели измами.

Според изследване на динамиката на престъплението, проведено от Върховната касационна прокуратура и студенти от УНСС за пет години били регистрирани три пъти повече лъжливи обаждания. Нараснал е и броят на разкритите телефонни измами и на образуваните дела.

65% от сценариите, които използват мошениците, са свързани с трагично събитие с роднина на жертвите. Далавераджиите са предимно мъже на възраст между 18 и 55 г., безработни, необразовани, роми. Те били концентрирани главно във Великотърновско, Плевенско и Русенско. Според изследването от 2011 до 2015 г. шмекерите свили над 8 млн. лв.

Средно на ден те имали по 1000 обаждания към предимно възрастни хора от гъстонаселени места, основно градовете София, Варна, Русе, Стара Загора и Бургас. Пострадалите са най-вече жени, българки, със средно или по-високо образование и ползващи стационарен телефон.

От прокуратурата казаха, че пред полицията стоят редица трудности при разкриването на такива престъпления, което довежда до висок брой ненаказани измами. Те били основно с нормативен и организационен характер. Сред мерките, които предлага прокуратурата са промени в НК, които да наказват по-тежко лъжците, телефонните

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.