Няма срок за търга на "червените" бази

Няма яснота кога ще бъде търгът за отнетите от ПФК ЦСКА АД бази - стадион "Българска армия" и комплексът в Панчарево. В закона не е записан определен срок. От Министерството на младежта и спорта обявиха, че това ще стане в най-кратък срок.

Независим оценител ще определи и наема на двата имота. Със сигурност той ще е доста сериозен, но никой от министерството не се наема с предположение за сумата. Който клуб вземе "Българска армия" и Панчарево, ще трябва да плати и почти един милион лева стари задължения. Едно от изричните условия на държавата е да не бъде ощетена. Със сигурност новият клуб ПФК ЦСКА ЕАД ще участва в търга. Ръководството му изяви увереност, че ще изплати всички стари задължения.

Още не е ясно под каква форма "червените" ще използват базите до търга. Министерството има право да ги даде и безвъзмездно. Но може и да поиска наем. Юристите все още се занимават по казуса.

Първият мач на ЦСКА на стадиона след турбуленцията е на 23 юли срещу "Удинезе". А след това идва и официалната премиера срещу "Славия" в първия кръг на новата Първа професионална лига.

Синдикът на ПФК ЦСКА АД - Дора Милева, призна пред "Спортал", че при сегашната ситуация едва ли ще има оздравителен план.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ