Янко Янков: Война между НАТО и Русия няма как да се случи

„Война между НАТО и Русия няма как да се случи, те винаги ще се разбират”, смята зам.-председателят на ДПС и член на Комисията по отбрана към Народното събрание Янко Янков, предаде БТВ.

„Вече има предложение за демилитаризиране на Черно море, което е внесено в Народното събрание, но България може да разполага само със своите териториални води. Това означава, че всички страни, които имат брегова ивица, трябва да премахнат всичките си системи и въоръжения във водите”, допълни Янков.

По думите му подобна процедура предполага поне 10 години преговори. „Ако трябва да бъдем максимално точни и коректни, важно е Черно море да не се превръща в зона на потенциален военен конфликт”, каза Янков.

„Трябва да излезем от тази много неприятна теза – ако инвестираме в националната си сигурност, ние това го правим непременно срещу Русия”, каза Янков. Според него това би довело до неприятни последствия за България от икономическа гледна точка.

Кандидат-президентската кампания

„Ако всички големи партии не издигнат кандидатури и проявят неуважение към избирателите, от ДПС имаме готовност да издигнем подходящ кандидат”, заяви Янко Янков.

Според него управляващите са обезпокоени от възможността с бездействието си да неглижират избирателите и изборите да се проведат при ниска избирателна активност.

„Достойният президент трябва да е убеден демократ, евроатлантик, човек, който да не ес страхува да казва проблемите на политиците”, допълни още Янков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия