На 21 юли 2018 да почерпят

Испания спаси 540 преселници в Гибралтарския проток

Изписаха от болница британеца, отровен с Новичок

„Боинг“ триумфира на шоуто „Фарнбъро“ Истински железен човек лети на авиошоуто (ИНФОГРАФИКА)

Николай Младенов, специален координатор на ООН в Близкия изток: Израел и Хамас да отстъпят от ръба на войната

Сменят ветеринаря в Болярово, евтаназия в Шарково ще има

Томислав Дончев за скандалите около чумата: Една рутинна процедура се превърна в политическа криза

ОПОС ще финансира ВиК проекти за 1,35 млрд. лв.

Коцето спря купоните Певецът отбеляза празника със семейството си

Израел и Русия се договориха за по-тясно сътрудничество в Сирия

Тръмп няма да подкрепи предложението на Путин за референдум в Донбас

Макрон уволни свой сътрудник, бил протестиращи

Цветан Цветанов след решението на НС за мигрантите: Благодаря на опозицията!

Напускалият свободно Варненския затвор – бивш рали състезател и лидер на престъпна група

Румяна Арнаудова за арестите в КАТ-Габрово: Касае се за длъжностни и документни престъпления

Вкусна книга от Димитър Шумналиев

Бяло вино и бяло сладко посрещнаха над 200 почитатели на белетриста Димитър Шумналиев в „Перото“ в НДК за премиерата на „Бяло сладко“.

Книгата не е точно роман за Учителя Дънов, нито чисто документална творба, а по-скоро интерпретативен прочит на Бялото братство, включващ философски съпоставки, реални житейски случки, теорията и практиката на Дънов, международното му влияние. „Върви една сюжетна линия за него и около него, но той има толкова необятен живот, че няма как да бъде описан. Наследството му е постоянно живо, защото живее чрез нас, чрез мита. Около Дънов обаче има много ментета – автори, които са се опитали да печелят на негов гръб“, разясни писателят.

Събитието се водеше от Катерина Хапсали, която сподели: „Димитър Шумналиев е моят учител в прозата, а той пък е написал за своя учител Петър Дънов. Тази книга е вкусна, тя ти залепва за небцето, става част от тебе. Той е автор, който умее да внушава неизказаното – точно то има много голям заряд и е плътно, чувства се в текста, в тази ирационална приказност…“

Издателство „Колибри“ целенасочено събра за тази премиера двамата свои автори – Катерина Хапсали („Гръцко кафе“) и Димитър Шумналиев („Бяло сладко“).

В типичния си артистичен стил Шумналиев облече сериозната тема в шаржови одежди: „Онзи ден бях в една телевизия. Гледам, в програмата им написано: „Ще гостува Петър Дънов.“ Идва едно момиченце да ме заведе в студиото и казва „Вие ли сте Петър Дънов?“ От една страна, това е много смешно, но от друга – защо да не се появява по-често Петър Дънов; да се говори за него, да влиза в домовете ни…“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.