Ангел Кодинов и още 2 наши лодки директно на финал на 500 метра на европейското по кану-каяк

Спечелилият квота за олимпиадата в Рио де Жанейро Ангел Кодинов и още две български лодки се класираха директно за финалните гонки на 500 метра на европейското първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години в Пловдив.

Това стана ясно след стартовете от сериите на тази дистанция, с които в четвъртък сутринта започна шампионатът на Стария континент в града под тепетата. 18-годишният пловдивчанин реши да запази силите си за следобедния сеанс на 1000 метра и финишира втори в серията си на 500 м едноместно кану след поляка Виктор Глазунов. Но и то бе достатъчно за директно класиране за битката за медалите, която ще е в петък от 16.44 часа.

Директно за финала се класира и двойката ни каяк при младежите до 23 г. Велиян Бъчваров и Христо Реков, които финишираха трети в серията си и ще спорят за медалите в петък в 17.26 часа. Първи на старт на финала на 500 метра в петък от българските лодки още в 13.25 часа ще застане юношеската ни четворка кану в състав Емил Банков, Теодор Ташков, Атанас Хорозов и Кирил Мичоров.

Те се класираха директно за "А" финала, след като в серията си финишираха втори и само на 224 хилядни след квартета на Украйна.
792 хилядни пък не достигнаха за първо място в серията и директно класиране за финала при юношите на двойката ни каяк Радослав Стефанов и Денис Димитров, които ще преследват класиране през полуфинал в петък сутринта. Същото ще трябва да направят и другите 7 български лодки на 500 м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт