"Стронгмен Шампионска Лига" ще разтърси Пловдив за втори път

Сблъсъкът на титаните ще е на 23 и 24 юли на Античния театър и край гребния канал

Пловдив ще бъде за втора поредна година домакин е един от кръговете на най-елитния шампионат на най-силните мъже на планетата - "Strongman Champions League 2016".

Жителите и гостите на града под тепетата ще могат да се насладят на елита в световния стронгмен на 23 и 24 юли, но за разлика от 2016 г. сблъсъкът на титаните няма да е на площад "Централен", а край гребния канал, съобщиха организаторите от Фондация "Славна България" с президента Огнян Кръстев.

Входът ще е безплатен, а основната цел на домакините е да популяризират Пловдив като световна туристическа дестинация - кръговете от "Strongman Champions League" (SCL) се гледат средно от близо 1 милиард зрители. "Именно по тази причина първата от общо шестте дисциплини в многобоя - задържане на тежест отпред, ще се проведе на сцената на Античния театър на 23 юли (събота) от 11 часа", обясни топорганизаторът Огнян Кръстев.

След това петчленният снимачен екип ще проследи как титаните от SCL се разхождат из Стария град, разглеждат Римския стадион и по Главната улица стигат до Пеещите фонтани, където ще похапнат яко, за да съберат сили за останалите 5 дисциплини, които ще се проведат пред трибуните на гребния канал на 24 юли (неделя) от 17 часа. Там гигантите ще шокират всички с размера на вдиганите килограми в останалите дисциплини от силовия шестобой - "Фермерска разходка", логлифт, "Кобилица", "Херкулес холд" с автомобили и "Кръгът на Конан".

Най-силният мъж на България Стоян Тодорчев от Перущица чака с нетърпение в Пловдив лидера във временното класиране на водача на SCL за 2016 г. Матяз Белшак (Словения) и петима от топ 10 на най-силните стронгмени за 2015 г. начело с двукратния световен шампион Кшищоф Радзиковски (Полша). Останалите водещи колоси са Дайнис Загерис (Латвия), Алекс Моонен (Холандия), Мариус Лалас (Литва), стронгмени №1 на Финландия Анти Муруярви, на Норвегия Бьорн Арне Солванг и на Франция Орелиен льо Жюн. Честта на България освен Стоян Тодорчев ще бранят най-силният полицай у нас Мариян Димитров и най-новото попълнение в родния стронгмен Бедо Хачикян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини