„Бояна“ и „Драгалевци“ с канализация след 2018 г.

Отчуждителните процедури допълнително бавят работата

Цялостна канализация в елитните столични квартали „Драгалевци“ и „Бояна“ ще има след 2018 г. Тогава трябва да започне засилената работа по строителство на мрежата в тези райони. Преди това обаче първо ще се изготви регионално прединвестиционно проучване, което да анализира и да подреди по приоритети районите в София, където има най-спешна нужда от канализация. То трябва да е факт преди края на 2018 г., обясни пред „Труд“ заместник-кметът с ресор „“Инвестиции и строителство“ Ирина Савина. Дотогава трябва да приключат и отчуждителните процедури.

Вече втора седмица живеещи в кв. „Драгалевци“ блокират бул. „Черни връх“ с искане да се изгради канализационна мрежа. Това обаче не може да стане, докато не приключат отчуждителните процедури в района. Предстои да се проведе и среща, на която да се обсъдят възможности за забързване на процеса, обясни и зам.-кметът по транспорт Дончо Барбалов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова призна, че живеещите в „Драгалевци“ имат основание да протестират. Тя обясни, че през последните години Столичната община е инвестирала 6 млн. лв. за изграждане на ВиК в „Кръстова вада“, включително в „Драгалевци“, като голяма част от тези средства са изразходвани за отчуждителни процедури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини