Лятната поликлиника на „Зодиак“

Портокали и лимони за детоксикация

За освежаване на кожата и премахване на целулита чудеса прави скраб за тяло от портокали. Причината е, че цитрусовата киселина детоксикира организма.

Когато се използва кората от цитруси в домашната козметика, е нужен само най-външният слой, който най-лесно се премахва с нож или белачка. Трябва да бъде оставена да изсъхне - по естествен начин или във фурната. Миксирането на корите от лимон, портокал и грейпфрут дава най-добри резултати. Изсушената кора стрийте на едър прах и с нея натъркайте кожата на тялото. Ако се добави хума, може да постигнат още по-добри резултати.

Сурови картофи срещу уморени очи

Пържените картофки не са полезни за фигурата, но суровите могат да изцелят тъмните кръгове под очите, също така въздействат и на пигментните петна.

Най-популярната употреба на картофите за козметични цели е срещу тъмните кръгове под очите. Единият вариант е да настържете картофи и да ги сложите под очите за 15-20 минути, а другият вариант - да изцедите сока от суровите картофи и да напоите с него памучни тампони. Трябва да престои между 20 и 30 минути, след което трябва да се отмие с хладка вода. Процедурата можете да повтаряте всеки ден или през ден и след седмица ще започнете да виждате разликата.

Сандалите пазят от гъбички

Има няколко прости начина да избегне гъбичките това лято, „Зодиак“ ще ви даде няколко полезни трика.

Винаги подсушавайте добре кожата след баня, особено в областта на гънките и между пръстите на краката, и не стойте дълго време с влажни дрехи. Избягвайте продължителния контакт с вода и сапун. Не използвайте чужди лични вещи. Не носете продължително затворени обувки и такива, които спарват краката ви.

Тази напаст се храни с белтъка, наречен кератин, и по този начин се нарушава естественият баланс на кожата. Подходящите условия, при които се развива, са топлина, влага, понижен имунитет, използване на антибиотици през устата за дълъг период от време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве