Корнелия дръпна Бистришкия тигър за опашката (обзор)

Борисов се закани: Ако ГЕРБ загуби президентските избори, веднага отиваме на предсрочни парламентарни

"Господин Борисов, давам ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България!" Предизвикателството бе хвърлено от лидера на БСП Корнелия Нинова, след като от ефира на Би Ти Ви премиерът препоръча на Нинова да се кандидатира за държавен глава. Лидерът на БСП уточни, че ако Борисов приеме условието й, тя ще свика веднага заседание на Националния съвет на столетницата за издигане на нейната кандидатура.

„Ще ви дам тази битка и ще разговаряме в нощта на изборите кой кой е. Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и ви е страх!", заяви още Нинова.

Реакцията й бе предизвикана от пространното интервю на Борисов в сутрешния блок на Би Ти Ви, където премиерът упорито питаше - щом президентските избори са толкова важни, защо лидерите на партии не влязат в битката. „БСП има нов лидер, какво по-естествено има от това г-жа Нинова да се кандидатира, предизвиквам ги. Радан Кънев да излезе веднага. Народът ще ни подреди“, каза Борисов и се зарече: „Ако загубя президентските избори като партия, вечерта свиквам предсрочни парламентарни избори.“

Премиерът обяви, че ако партиите продължат да бягат от отговорност, и той можел да отиде в БАН, да намери един професор и да каже „това е нашият кандидат“. „Много е важно профилите на кандидатите да са такива, че да будят симпатии и доверие, а партиите да гарантират, че те ще продължат евроатлантическата политика“, очерта профилът на претендентите за „Дондуков“ 2 Борисов. Той отново обясни, че полът на кандидатите нямал значение. „Българските жени не отстъпват, дори доказаха, че са по-добри от мъжете. Обяви ли се новия президент, той веднага става независим, но става и главнокомандващ, затова трябва да е много отговорен човек“, каза още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини