Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Из спрян от МОН учебник: “Траките пиели яко”

„Вечерите на заможните граждани в Рим често преминавали в разгулно плюскане и пиянство.“ „Траките пиели яко.“ „Пролетариите притежавали малко или нищо. И затова в списъците за имотното им състояние били отбелязвани само децата, които имали (пролетарии означава тези, които създават само деца).“ Това са точни цитати от проект за учебник за пети клас по „История и цивилизации“. За щастие учениците няма да учат по него, тъй като комисията към образователното министерство го е отхвърлила. Становището на експертите е категорично – проектът не отговаря на стандартите.

В него има и още абсурди. За да бъде съдържанието достъпно за децата, авторите са използвали и комикси. На един от тях Афродита и Венера, „посадени“ в дървени кофи и покрити с пяна, водят следния диалог: „Аз съм по-красива, освен това съм и по-млада“ – „Аз съм истинска богиня от Олимп, а ти си имитаторка“. Авторите поясняват на децата, че „И гръцката Афродита, както римската Венера, са били суетни и обидчиви. И двете са били омъжени за най-грозните от боговете – Афродита за ковача Хефест, а Венера за Вулкан.“ На друг комикс по темата „пазар за роби“ над момче, предлагано за продан, има надпис: „Момчето прави софтуер“, а над момичето до него пише: „Тя прави маникюр и работи добре с прахосмукачката“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.