Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Застраховател плаща 518 000 лв. на родители за смъртта на 3-годишната им дъщеря

Окръжният съд във Велико Търново осъди застрахователна компания за плати на почернени родители обезщетение от 518 035 лв. за получени вреди в следствие на зверска катастрофа през 2013 г., в която губят 3-годишното си детенце.

Около 10,30 ч на 3 ноември преди 3 г на пътя Козаревец – Горна Оряховица възникнал тежък пътен инцидент. 29-годишен горнооряховец с “Мерцедес”, движейки се с висока скорост, губи контрол и удря челно “Рено” в насрещното платно. В следствие на удара “Мерцедес”-ът се забива в друго “Рено”, управлявано от 35-годишният К. С. от Горна Оряховица. Виновникът за катастрофата се отърва само със счупен пръст на ръката.

Водачът на второто “Рено”, обаче, е с опасност за живота в следствие на множество фрактури и вътрешни разкъсвания. 35-годишната му съпруга, която се возила до него, е с комоцио и фрактура на пети ломбален прешлен. Возещото се отзад в ляво в същия автомобил, в система за обезопасяване на деца, 3-годишно момиченце е откарано във великотърновската болница в безсъзнание, със съчетана и черепно мозъчна травма, фрактура на крайници. Въпреки усилията на медиците, детенцето умира.

Апелативният съд във Велико Търново миналата година отмени условната присъда на водача на мерцедеса на първата инстанция и постанови затвор от 4 години и 7 месеца. Освен това 4 г П.П. няма право да управлява МПС.

Междувременно почернените родители завели дело в Окръжния съд в болярския град, като стойността на иска е 518 035 лв. Той е насочен към застрахователната компания, с която виновникът за трагедията към датата на възникването и е имал сключена валидна гражданска отговорност. Ищците са предявили иск от по 150 000 лв за всеки от двамата за претърпени неимуществени вреди – болки и страдания от смъртта на детето им. Поискали са 60 000 лева за претърпените от майката болки и страдания от причинените средни телесни повреди и още 150 000,00лв. за понесените от бащата болки и страдания заради средни телесни повреди.

Семейството настоява за 94 лева за лечението на жената, 7199 лева за лечението на съпруга и 740 лева за причинените на ищците имуществени вреди разходи за погребение на детето, ведно със законната лихва върху всички суми.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Велико Търново в двуседмичен срок от връчването му.