Тереза Мей ще поиска от ЕС солидарност срещу Русия по случая “Сергей Скрипал”

Мирослав Ненков: Липсата на анестезиолози е системен проблем Интересът на младите расте, но много от тях заминават в чужбина

САЩ дават 250 млн. долара за борба с руското влияние

Турция оспори границите в Егейско море

Марк Зукърбърг: Направихме грешки Шефът на Фейсбук обеща конкретни мерки срещу изтичането на данни

Руски експерти: Черноморският флот не може да се противопостави на американците

Папа Франциск към младите свещеници: Не се страхувайте от татуировките

Премиерът на Япония бил готов за среща с Ким Чен-ун

Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Бизнесмени масово не плащали данъци в Петрич

Огромната сума от над 8 милиона лева са натрупаните дългове на физически и юридически лица към община Петрич. Задълженията са неплатени такси и данъци от 2010 година до момента. Има вземания за няколко милиона, които са окончателно загубени за общината, защото са погасени по давност.

Проблем са предимно задълженията на юридическите лица, които са функционирали на територията на община Петрич. „Оказва се, че много жители в нелеко финансово положение са си заплащали дължимите данъци, а същевременно фирми на бизнесмени не са го вършели. Няма логика в методите, по които се е работило от предишното общинско ръководство, но по-важното е сега да изградим нови принципи – равнопоставеност, прозрачност, публичност. Който и да е длъжникът, без значение на социалния, политическия или обществения му статус, следва да заплаща задълженията си”, казва зам.-кметът по финанси Илко Стоянов.

Той разкри, че са наследени и проблеми, свързани с финансови корекции от неправилно изпълнение по европроекти. Много проверки текат и в момента и все още не са приключили. „Със сигурност ще надвишим един милион лева дългове, наследени от предишната управа. Най-вероятно предстоят съдебни дела с някои от юридическите лица –изпълнители на въпросните проекти. Установяваме факти, за които сигнализираме на съответните компетентни органи, включително и прокуратурата. Без значение на какво ниво на администрацията са извършвани действия или бездействия”, каза още Илко Стоянов. Дали това са злоупотреби, нарушения или престъпления ще решат компетентните органи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.