Изпепелиха над половин тон канабис в Петричко

Продължава унищожаването на канабиса, който масово се отгежда в района на край Петрич. Служители на полицията откриха поредна нива, засята с наркотичното растение. Криминалисти извършили проверка в четвъртък през деня в местността Мариена чешма край село Чурилово.

В обезлесен участък на борова гора от държавния горски фонд е намерена оранжерия с площ около 250 квадратни метра. В нея били засадени 385 зелени растения с височина до 1,50 метра. При направения полеви тест те реагирали положително на канабис. Взета е представителна проба, а общото количество – 521 килограма, е унищожено на място чрез изгаряне в присъствието на комисия. За случая е уведомена Районна прокуратура – Петрич. Образувано е досъдебно производтво, издирва се стопанинът на канабисовата нива.

Полицаи от Сандански пък хванаха млад мъж с дрога. Проверка е извършена на 29-г. санданчанин С.Т. в четвъртък към 18.00 часа на улица «Сердика» в курортния град. У него е открито найлоново пакетче със суха тревиста маса с тегло 1,25 грама. Извършеният на място тест показал, че това е марихуана. Младият мъж е задържан в РУ-Сандански, където е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право