Иновации в грабежа по гари, болници и телефони Искат от жертвите да звънят лично на “МВР-шеф”

Испания залови 9 тона кокаин

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 26 април 2018

Лекари спряха влак, за да спасят жена, ухапана от змия

Турция е залята от десетки хиляди афганистански мигранти

Близо 20 задържани фенове преди началото на дербито Левски-ЦСКА

Искаме си островите от Румъния Депутатът от ВМРО Александър Сабанов твърди, че така страната ни ще увеличи и територията си

Изнасяме мебели за Китай Общият експорт за миналата година надхвърля 335 милиона евро

Валери Симеонов: Законът не се спазва, това е двуличие, пуши се навсякъде

Жена почина в болница, защото не успя да доплати сърдечна клапа

Десет инспектори обвинени за подкупи Един от задържаните е съпруг на спец­прокурорка, но не е имало теч на информация

Караянчева: В парламента се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията

Зам.-министър Стефан Балабанов: Законът за футболното хулиганство влиза в парламента до 2 месеца

Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Оборудваха горски със 100 пръскачки срещу пожари

Със 100 нови пръскачки за гасене на пожари разполагат вече горските стражари от Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четири области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Оборудването е раздадено на специализираните групи към всички 13 горски и 5 ловни стопанства. 25-литровите гръбни пръскачки допълват техническата им обезпеченост за първоначална атака на горски пожари.

Пет са специализираните високопроходими автомобили за патрулиране и гасене на горски пожари, с които разполага СИДП. При необходимост могат да се включат и още. Противопожарните депа на горските са в пълно съответствие с нормативните правила. Съставени са графици за дежурства на служителите в териториалните поделения, включително и през почивните и празничните дни.

Тази седмица след сигнали от граждани на телефон 112, благодарение на незабавната намеса на специализираните екипи за гасене на пожари към СИДП, са предотвратени 2 огнени инцидента във Варненско. Съвместно със служителите на пожарната пламъците са потушени, преди да засегнат гора. Най-вероятната причина за пожарите е човешка небрежност.

Статистиката показва, че над 97% от пожари са предизвикани от човешки действия. Миналата година са станали 26 горски пожара. От предприятието напомнят, че паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м от границите на горските територии е забранено, а нарушенията се наказват с глоба до 500 лв. Забранено е и паленето на стърнища от собствениците и ползвателите на земеделски земи. Сериозна предпоставка за пожари е изхвърлянето на отпадъци и особено неизгасени фасове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.